Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (2024)

Krása a móda

Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (1)

Čína, která je známá svým rychle se rozvíjejícím trhem elektronického obchodování, stále inovuje a nabízí nové možnosti pro nakupující online. Jedním znejnovějších hráčů včínském odvětví elektronického obchodování je Temu, nový e-shop, který si získává pozornost a oblibu mezi čínskými spotřebiteli.Jak Temu funguje a co nabízí? Jaká jsou rizika při nakupování?

JádremTemuje online tržiště, které spojuje čínské spotřebitele smístními a mezinárodními značkami, a představuje tak jednotné místo pro všechny jejich nákupní potřeby. Od ostatních gigantů voblasti elektronického obchodování, jako jsou Alibaba a JD.com, se však Temu odlišuje inovativním obchodním modelem a snahou o spokojenost zákazníků.

Obchodní model Temu

Obchodní model společnosti Temu je založen na vybraném sortimentu výrobků, nikoli na nabídce všeho pod sluncem. Díky tomu je zajištěno, že každý výrobek na platformě prošel přísnou kontrolou kvality, což zákazníkům poskytuje klid a bezproblémový nákupní zážitek.

Společnost má také tým odborníků, kteří ručně vybírají produkty od důvěryhodných dodavatelů, čímž zajišťují, že na jejich webových stránkách jsou uvedeny pouze ty nejlepší a nejautentičtější produkty.

Temutaké nabízí jedinečný zážitek znakupování prostřednictvím služby „Vyzkoušejte, než koupíte“. Tato funkce umožňuje zákazníkům objednat si výrobek a vyzkoušet si jej doma ještě před provedením platby, čímž jim dává možnost ujistit se, že výrobek splňuje jejich očekávání. Tím se nejen buduje důvěra zákazníků, ale také se snižuje míra vrácení zboží, což vkonečném důsledku šetří náklady a čas obou stran.

Platforma nabízí širokou škálu zboží, včetně oblečení, obuvi, elektroniky, domácích potřeb a dalšího. VČeské republice je Temu dostupné od roku 2022 a nabízí více než 1 milion položek zboží.

Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (2)

Proč je obchod Temu tak úspěšný?

  1. Dobrý výběr produktů.

Obchod Temunabízí široký výběr kvalitních produktů od renomovaných značek. Produkty jsou pečlivě vybrány tak, aby vyhovovaly potřebám různých zákazníků.

  1. Konkurenceschopné ceny.

Temu nabízí konkurenceschopné ceny, které jsou často nižší než vkamenných obchodech.

  1. Přehledný a snadno ovladatelný web.

Úspěch obchodu Temu lze přičíst také jeho zaměření na uživatelskou zkušenost. Společnost výrazně investovala do svých webových stránek a aplikace, čímž zajistila uživatelsky přívětivé rozhraní pro bezproblémové prohlížení a nákup produktů.

  1. Rychlé a spolehlivé doručení.

Temu nabízí rychlé a spolehlivé doručení do všech koutů České republiky.

  1. Zákaznický servis.

Úspěšný příběh společnosti Temu by však nebyl úplný, kdyby nebyl zmíněn její výjimečný zákaznický servis. Společnost disponuje specializovaným týmem zástupců zákaznického servisu, kteří jsou zákazníkům kdispozici 24 hodin denně, 7dní vtýdnu a pomáhají jim sjakýmikoli dotazy nebo problémy.

Společnost Temu navíc podniká kroky, které přispívají kudržitelnosti životního prostředí. E-shop spolupracuje sekologicky šetrnými a sociálně odpovědnými výrobci, čímž zajišťuje, že výrobky prodávané na jeho platformě dodržují vysoké etické standardy. To našlo odezvu u čínských spotřebitelů, kteří dbají na ochranu životního prostředí, a dále posílilo pověst Temu.

Doprava a doba doručení

V posledních letech společnostTemutaké rozšířila svůj záběr na globální trh a poskytuje mezinárodní přepravu pro zákazníky mimo Čínu. Tento krok dále zvýšil růstový potenciál společnosti a upevnil její pozici jednoho znejlepších hráčů voblasti elektronického obchodu na světě.

Temu poskytuje standardní přepravu zdarma u téměř všech objednávek.

Způsob přepravyNákladyDoba přepravy
Standardní přepravaZdarma na všechny objednávky5–14 pracovních dní

Platby

Platforma nabízí různé možnosti plateb, což dále zvyšuje pohodlí zákazníků při nakupování přes internet.

Elektronická peněženka:

  • PayPal –online platební platforma, která uživatelům umožňuje posílat a přijímat peníze elektronicky

Platební karty lze použít knákupům online či osobně nebo kvýběru hotovosti zbankomatů po celém světě:

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Maestro
  • Diners Club International
  • JCB

Mobilní platební služba:

  • Apple Pay
  • Google Pay

Výhody nákupu na Temu

Temuje oblíbenou volbou pro nákup a prodej zboží zejména mezi mladými lidmi. Tato platforma je snadno ovladatelná a poskytuje široký sortiment zboží za příznivé ceny.

Zde jsou některé zvýhod Temu:

  • široký sortiment zboží
  • nízké ceny
  • bezplatná doprava
  • snadné používání

Temu je známé svými nízkými cenami a pravidelně pořádanými výprodeji a slevami, které mohou dosahovat až 90%.

Jak vytvořit účet na Temu?

Vytvoření účtu naTemunení nic složitého a zvládne to každý.

  1. Otevřít aplikaci Temu nebo navštívit jejich webové stránky.
  2. Klepnout na „Přihlásit se / zaregistrovat“.
  3. Vybrat, zda chce zákazník vytvořit účet pomocí e-mailové adresy, telefonního čísla nebo účtu Google, Facebooku, Twitteru nebo Apple.
  4. Pokud se zaregistruje pomocí e-mailové adresy, je nutné zadat svou e-mailovou adresu a vytvořit si heslo.Heslo by mělo být alespoň 8 znaků dlouhé a obsahovat kombinaci velkých a malých písmen, číslic a symbolů.
  5. Pokud se zaregistruje pomocí telefonního čísla, je potřeba zadat své telefonní číslo a OTP, které bude zasláno.
  6. Po vytvoření účtu se zobrazí výzva kpřizpůsobení profilu. Profil lze vylepšit přidáním svého jména, fotografie, pohlaví a dalších informací.

Nevýhody nákupu na Temu

Zde jsou některé znevýhod Temu:

  • kvalita zboží se může lišit
  • zákaznický servis může být pomalý
  • platforma není vhodná pro drahé zboží

Celkově lze Temu považovat za zajímavou platformu pro ty, kteří hledají zboží za výhodné ceny a nevadí jim různorodost kvality zboží. Přesto je důležité být obezřetný a zvážit rizika spojená snákupem na této platformě, včetně sledování kvality zboží, možné pomalé odezvy zákaznického servisu a ochrany osobních údajů, zejména vzhledem kčínskému původu společnosti.

Na co si dát při nakupování pozor?

V první řadě je důležité si uvědomit, žeTemuje čínská společnost. To znamená, že většina výrobků bude pravděpodobně odeslána zČíny. To sice může vést knižším cenám, ale také to znamená, že doba přepravy může být ve srovnání smístními nákupy výrazně delší. Při zadávání objednávky je nezbytné si toho být vědom a podle toho plánovat.

Dalším faktorem, který je třeba při nákupu na Temu zvážit, je možnost výskytu padělaných výrobků. Temu může mít nižší ceny ve srovnání sjinými online prodejci, ale to může být varovným signálem pro padělané výrobky. Před nákupem je vždy vhodné provést průzkum a přečíst si recenze, aby se člověk ujistil o pravosti výrobků.

Kromě toho mohou při nákupu uTemupředstavovat problém i jazykové a komunikační bariéry. Ačkoli webové stránky mohou nabízet angličtinu jako jednu zjazykových možností, komunikace se zákaznickým servisem může být stále poněkud obtížná. To platí zejména vpřípadě, že zákazník narazí na nějaké problémy sobjednávkou a potřebuje je vyřešit.

Závěrem lze říci, že Temu může být skvělým místem pro hledání výhodných nabídek a jedinečných produktů, je však nutné být při nákupu obezřetný a uvědomovat si možná rizika.

Rizika spojená snákupem na Temu

Při nákupu na Temu je třeba mít na paměti několik rizik:

  • kvalita zboží

Jak již bylo zmíněno, kvalita zboží na Temu se může lišit. Někdy se může stát, že zboží neodpovídá popisu nebo že je poškozené. Proto je důležité si zboží před nákupem pečlivě prohlédnout a přečíst si recenze ostatních zákazníků.

  • zákaznický servis

Zákaznický servis na Temu může být pomalý. Pokud se objeví problém sobjednávkou, může to trvat několik dní, než se zákaznický servis ozve. Proto je důležité si před nákupem pečlivě promyslet, zda tato skutečnost vadí.

  • platební metody

Temu nabízí několik platebních metod, včetně platby kartou, bankovním převodem a PayPalem. Pokud chce mít kupující jistotu, že jeho platba bude bezpečná, doporučuje se využít platbu kartou nebo PayPalem.

  • ochrana osobních údajů

Temu je čínská společnost a její sídlo se nachází vČíně. To znamená, že veškeré osobní údaje mohou být zpracovávány vČíně. Pokud má někdo obavy o ochranu svých osobních údajů, je nutné si před nákupem na Temu pečlivě přečíst zásady ochrany osobních údajů.

Rozdíl mezi původním Temu e-shopem a Temu Europe

Původní e-shop je platforma elektronického obchodu, která je určena speciálně pro globální trh. Nabízí širokou škálu produktů zrůzných kategorií, jako je móda, elektronika a mnoho dalších. Výrobky dostupné na originálním e-shopu obvykle pocházejí zrůzných zemí a lze je zasílat mezinárodně. To znamená, že zákazníci zrůzných částí světa mají přístup kvýrobkům a mohou je na této platformě nakupovat.

Na druhé straněTemu Europeje regionální platforma elektronického obchodu, která je určena především pro evropský trh. Nabízí podobný sortiment výrobků jako původní e-shop, ale se zaměřením na výrobky zevropských zemí. Tato platforma také poskytuje rychlejší a cenově dostupnější možnosti dopravy vrámci Evropy, takže je pro zákazníky sbydlištěm vEvropě preferovanou volbou.

RozdílPůvodní e-shop TemuTemu Europe
TrhGlobálníEvropský
Jazyk / MěnaNa výběr preferovaný jazyk a měnaAngličtina / Eura
Některé další jazyky a měny zemí Evropské unie
Výběr produktůRozmanitější sortimentPředevším evropské produkty
Vrácení zboží / penězBezproblémové vrácení výrobku či penězPřísnější podmínky, nelze tak snadno vrátit výrobek
Zákaznická podpora24 hodin denně, 7dní vtýdnu
Živý chat, e-mail, telefonická podpora
24 hodin denně, 7dní vtýdnu
Především e-mailová podpora

Ačkoli původní e-shop iTemu Europenabízejí zákazníkům širokou škálu produktů, jsou mezi nimi výrazné rozdíly. Originální e-shop se zaměřuje na celosvětové publikum, nabízí rozmanitější sortiment a flexibilní zásady, zatímco Temu Europe se soustředí na evropský trh.

Při rozhodování mezi oběma platformami nakonec záleží na osobních preferencích a individuálních potřebách. Ať už si člověk vybere kteroukoli platformu, pohodlí a snadnost online nakupování jsou nepopiratelné.

Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (3)

Stejné rozdělení zaznamenala i česká společnost Konilla. Konilla CZ je webová stránka společnosti určená především pro zákazníky zČR.

Temu – recenze

Temu recenzeje možné hledat na několika místech:

  1. Na webových stránkách Temu.

Na webových stránkáchTemujsourecenzena produkty a služby od ostatních zákazníků. Recenze jsou hodnoceny hvězdičkami a obsahují komentáře zákazníků.

  1. Na sociálních sítích.

Temu má profily na sociálních sítích, jako je Facebook, Twitter a Instagram. Na těchto platformách jsou knalezení recenze od zákazníků, kteří je sdílejí na sociálních sítích.

  1. Na recenzních webech.

Existuje několik recenzních webů, které nabízejírecenzenaTemu. Tyto webové stránky poskytují shrnutí recenzí od zákazníků a mohou pomoci při rozhodování o tom, zda je Temu to pravé.

Zde je několik konkrétních recenzních webů, kde můžete najítTemu recenze:

  • Heureka.cz
  • Recenze.cz
  • Zbozi.cz

Pokud kdokoliv hledá recenze na konkrétní produkt nebo službu, může je vyhledat na webových stránkách Temu nebo na recenzních webech. Stačí zadat název produktu nebo služby do vyhledávacího pole.

Zde je několik tipů pro čtení recenzí:

  1. Přečíst si recenze Temu od různých zákazníků – to pomůže získat komplexní pohled na produkt nebo službu.
  2. Všímat si hodnocení hvězdičkami a komentářů zákazníků – hodnocení hvězdičkami může poskytnout obecný přehled o tom, jak jsou zákazníci sproduktem nebo službou spokojeni.
  3. Opatrnost ohledně recenzí, které jsou příliš pozitivní nebo negativní – tyto recenze mohou být falešné nebo mohou být napsány prodejcem nebo konkurencí.

Stejně jako každá rychle rostoucí společnost se i Temu potýká sproblémy, včetně zvýšené konkurence a padělaných výrobků. Společnost se však neustále přizpůsobovala a zaváděla opatření kpřekonání těchto problémů, čímž prokázala svou odolnost a odhodlání uspět.

Závěrem lze říci, že Temu je mnohem více než jen online nákupní platforma. Je to společnost, která se neustále vyvíjí, inovuje a posouvá hranice, aby svým zákazníkům poskytla co nejlepší nákupní zážitek. Díky svému jedinečnému obchodnímu modelu, závazku ke kvalitě a výjimečnému zákaznickému servisu bude Temu jistě pokračovat ve svém úspěchu a utvářet budoucnost elektronického obchodování vČíně.

Publikováno: 27. 12. 2023

Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (4)

Michal Hardyn

Dlouhodobě se zabýváme tvorbou kvalitních článků, receptů a užitečných návodů. Klademe si za cíl srozumitelnost, poutavost a co největší přínos čtenáři. Naše návody a recepty jsou inspirací pro všechny, kdo chtějí žít zdravě a zároveň poznat svůj vnitřní svět i svět kolem sebe.

Čínský e-shop Temu - jak funguje, ceny, recenze - Verge.cz (2024)
Top Articles
Review: Philips Hue Centris - stijlvolle plafondlamp met opbouwspots
7203 Meadowdale Beach Rd, Edmonds, WA 98026 | Estately 🧡 | MLS# 2237618
Alvin Isd Ixl
Houston Isd Applitrack
Restored Republic June 6 2023
Creative Fall Bloxburg House Ideas For A Cozy Season
83600 Block Of 11Th Street East Palmdale Ca
Trey Yingst Parents Nationality
Otr Cross Reference
Anchor Martha MacCallum Talks Her 20-Year Journey With FOX News and How She Stays Grounded (EXCLUSIVE)
Www Craigslist Com Pueblo Co
Mypdr
102 Weatherby Dr Greenville Sc 29615
Dd Codeshare
Ecolab Mppa Charges
Osrs Blessed Axe
Do people over 65 pay federal income tax?
Claims Adjuster: Definition, Job Duties, How To Become One
Restaurant Depot Flyer December 2022
Convert liters to quarts
Mileage To Walmart
Promotional Code For Spades Royale
Pechins Ad
Dominion Post Obituaries Morgantown
Theramed Junior Strawberry 6+ Tandpasta 75 ml - 12 stuks - Voordeelverpakking | bol
636-730-9503
Drug Stores Open 24Hrs Near Me
Pair sentenced for May 2023 murder of Roger Driesel
Disney Cruise Line
NFL Week 1 games today: schedule, channels, live streams for September 8 | Digital Trends
Burlington Spectrum Tucson
Academy Sports Meridian Ms
Lincoln Access Rewards Redemption
Verizon Fios Internet Review: Plans, Prices And Speed 2024
Camila Arujo Leaks
Obituaries Cincinnati Enquirer
Netdania.com Gold
iPhone reconditionné
Warranty Killer Performance Reviews
Xfiles Wiki
2022 Basketball 247
Under One Shining Stone Another Lies
20|21 Art: The Chicago Edition 2023-01-25 Auction - 146 Price Results - Wright in IL
Bbc Numberblocks
Hughie Francis Foley
1Wangrui4
What Does the Bible Say About Christ In Me?
Ucf Cost Calculator
World of Warcraft Battle for Azeroth: La Última Expansión de la Saga - EjemplosWeb
Stuckey Furniture
Edible Arrangements Track
NBA 2K: 10 Unpopular Opinions About The Games, According To Reddit
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5856

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.