The Covenant (2023) | ČSFD.cz (2024)

  • The Covenant (2023) | ČSFD.cz (1)Guy Ritchie's The Covenant(více)
  • The Covenant (2023) | ČSFD.cz (2)The Interpreter(pracovní název)
  • The Covenant (2023) | ČSFD.cz (3)The Covenant
  • The Covenant (2023) | ČSFD.cz (4)Guy Ritchie's The Covenant
  • The Covenant (2023) | ČSFD.cz (5)Guy Ritchie's The Covenant(méně)

The Covenant (2023) | ČSFD.cz (6)

82%

895. nejlepší

Hodnocení a fanklub

Akční / Drama / Thriller / Válečný

Velká Británie / Španělsko, 2023, 123 min

Režie:

Guy Ritchie

Scénář:

Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies

Kamera:

Ed Wild

Hudba:

Christopher Benstead

Hrají:

Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Alexander Ludwig, Emily Beecham, Antony Starr, Bobby Schofield, Jonny Lee Miller, Sean Sagar, Jason Wong, James Nelson-Joyce, Rhys Yates, Christian Ochoa Lavernia, Reza Diako, Hadi Khanjanpour, Gary Anthony Stennette, Mo Ahmadi, Fariba Sheikhan, Altamasch Noor, Marcel Zadé, Swen Temmel, Fahim Fazli, Javier Ramos(více)

Produkce:

Guy Ritchie, Ivan Atkinson, John Friedberg

Střih:

James Herbert

Zvuk:

Adrian Bell, Dominic Gibbs, Mark Taylor

Scénografie:

Martyn John, Florian Müller, David Temprano, Linda Wilson

Masky:

Donald Mowat, Rubén Samos

Kostýmy:

Loulou Bontemps

(další profese)

(více)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí.(Prime Video)

Na své poslední služební cestě v Afghánistánu se seržant John Kinley (Jake Gyllenhaal) spojí s místním tlumočníkem Ahmedem (Dar Salim), aby provedli průzkum regionu. Když je jejich jednotka přepadena, Kinley a Ahmed jsou jedinými přeživšími. S nepřátelskými bojovníky v ostrém pronásledování riskuje Ahmed svůj vlastní život, aby dopravil zraněného Kinleyho přes míle vyčerpávajícího terénu do bezpečí. Na americké půdě se Kinley dozví, že Ahmed a jeho rodina se nedostali do Spojených států, jak bylo slíbeno. Kinley, rozhodnutý chránit svého přítele a splatit jeho dluh, se vrací do válečné zóny, aby dostal Ahmeda a jeho rodinu zpět, než je zajmou místní milice.(TommyZR)

Videa (8)

VÍCE

Recenze (358)

VÍCE

darkrobyk

všechny recenze uživatele

První cca půlhodina byla ubíjející a já netrpělivě očekával akci... Nejlepší částí je záchranářská akce přes hory, pak zas na chvíli dojde dech a konec dobrý. Podle recenzí jsem tedy očekával větší nářez, ale nakonec čtyři ušmudlané dám. Samotnou kapitolu představuje rozbujelá byrokracie - nezavěšujte, jste v pořadí. Ani nechci domýšlet, jak dlouho by to trvalo u nás. Film není krvavý, o to ale více působí realisticky. Pěkný vizuál, velmi dobrá hudba. Rozhodně mi nevadilo, že se natáčelo ve Španělsku, páč, to dá rozum, na Blízkém východě by to nešlo ani náhodou. Koneckonců je to film a před sto lety by vše natočili ve studiu mezi papírovými kulisami. Dluhy je třeba splatit a smlouvy dodržet! 3,5*()

POMO

všechny recenze uživatele

Testosteron meets charakter. Guy Ritchie zastiňuje Bergovu čistokrevnou akční žánrovku Lone Survivor, protože není pouhou čistokrevnou akční žánrovkou. Má silnější příběh, respektive z příběhu, který má, umí vydolovat dramaticky hlubší podívanou s myšlenkovým přesahem. Střílení je u něj na druhém místě. Trefně obsazený a opět fantastický hrající Jake Gyllenhaal. Buddy motiv s Dar Salimem minimalistický v gestech, ale o to silnější v jádru. Závazky a zásady v neprůstřelném chlapském kodexu.()

Reklama

Eliott

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem čekal mnohem lepší aneb další zklamání od jednoho z mých oblibenců. Úvod sice vypadal slibně a začal stylem přiblížit nám co možná nejvíce práci a život amerických vojáků v Afghánistánu. Pak následuje trocha řemeslně dokonalé akce, ale to se bohužel rychle láme do nezáživně podané záchranné mise. To vše by ještě tolik nevadilo, co však nedokáži pochopit, je až směšná glorifikace Amíku ve filmu. Nejen, že si žádnou chválu nezaslouží, neboť všichni víme jak to vlastně ve skutečnosti bylo (taky jak to celé dopadlo), ale hlavně to ve filmu občas působí až trapně. A jaké pohnutky vlastně vedly Brita, Guye Ritchieho, aby se navíc pustil do něčeho pro sebe tak atypického? Být to dokument nebo akčňák tak dobrý, ale rádoby oslavné válečné filmy mi ani jemu příliš nesedí a měl by se vrátit zpět ke svým gangsterkám, detektivkám a money heistům, což za ta léta vypiloval k naprosté dokonalosti. 60%()

Goldbeater

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je v posledních letech nečekané zajímavým tvůrcem, který si krom řemeslně slušně odvedených komerčních blbin sem tam natočí i „menší“, drsný a poctivě udělaný film. Po Gentlemanech a Rozhněvaném muži přichází s The Covenant, jenž nemusí nutně být ze zmíněné trojice tím nejlepším, ale opět aspoň dokázal přetavit závan tvůrčího elánu do následného diváckého zážitku. V první půli Ritchie vypráví téměř procedurální válečné drama, aby v půli druhé přepnul do módu Johna Woo a jeho přestřelené „bromance“ akce, která vrcholí až fetišisticky dlouhou montáží nezměrného fyzického a emocionálního úsilí, jaké jeden parťák dokáže vynaložit pro záchranu druhého.()

Kaka

všechny recenze uživatele

Chlapácka story o závazcích, které jsou v životě opravdu důležité a mají se plnit. S minimem slov, avšak ideálním množstvím gest a obstojně padnoucí muzikou jako support. Sice se Ritchie režijní finesou ani náhodou nepřiblíží Spielbergovi, či Scottovi, takže přestřelky jsou spíše generické, plné nepříjemně digitálních triků (ono taky co bychom za 55 mil dolarů chtěli ?) a určitě nejsou hlavní tahák filmu, ale alespoň tvůrce natočil po post-moderních bullsh*tech typu Král Artuš, či Sherlock Holmes další solidní dospělácký film s emocemi, napínavý a absolutně bez patosu. Asi se Covenant mezi válečnými filmy ztratí, protože je příliš málo válečný a vyobrazení "východních teroristů" není tak chytlavé a dynamické jako třeba v The Kingdom, ani precizně detailní jako v Zero Dark Thirty, ale obsahově je Covenant relativně silný, jednoduchý a přímočarý.()

Galerie (26)

VÍCE

Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

The Covenant (2023) | ČSFD.cz (7)

Zajímavosti (11)

VÍCE

  • Dar Salim (Ahmed) mluví plynně arabsky (dárí), protože se narodil v Iráku. Vyrůstal v Dánsku, a tak mluví také plynně dánsky. V Londýně navštěvoval hereckou školu a rovněž plynně hovoří anglicky.(sirjohn)
  • Režisér Guy Ritchie se po tragické nehodě při natáčení filmu Rust (2024), při kterém herec a producent Alec Baldwin omylem zastřelil kameramanku Halynu Hutchins, rozhodl, že při natáčení jeho filmu se nebudou žádné reálné zbraně používat. Byly nahrazeny zbraněmi airsoftovými.(Castrator)
  • Na začátku a na konci filmu jsou k vidění na letištní ploše letadla, včetně toho, kterým odlétá na konci filmu John Kinley (Jake Gyllenhaal) a Ahmed (Dar Salim) s rodinou. Jedná se o Airbus A400M Atlas, který ovšem není ve výzbroji USAF.(DerfelCadarn)

Související novinky

více

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisérGuy Ritchie(Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de…(více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály zletošní produkce se umístily nejlépe vČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým…(více)

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,…(více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je vposledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, vzáloze už má…(více)

The Covenant (2023) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Vegan French Onion Soup (GF) - Rhian's Recipes
Best Gluten Free Sugar Cookies | Easy Roll-Out Recipe
Busted Newspaper Pulaski County
Trivago Manhattan
NFL on CBS Schedule 2024 - How To Watch Live Football Games
Dirty South Swag Review | BatDigest.com
The Fappening Blgo
Inside Watchland: The Franck Muller Watch Manufacturing Facilities | aBlogtoWatch
Craigslist Cassopolis Mi
Ascension St. Vincent's Lung Institute - Riverside
Understanding British Money: What's a Quid? A Shilling?
911 Active Calls Caddo
Milk And Mocha Bear Gifs
Pepsi Collaboration
Unlockme Cintas
Bingo Kans Berekenen
Craigslist Boats Rochester
Schwan's Expiration Date Decoder
Who should be in the Country Music Hall of Fame (but isn't yet)? Our picks
Uca Cheerleading Nationals 2023
Autotrader Ford Ranger
Software For Organizing A Pledge Drive Crossword Clue
Truist Drive Through Hours
Used Travel Trailers Under $5000 Craigslist
Edt National Board
My Eschedule Greatpeople Me
11 Nightlife Spots To Experience In Salem, Oregon
Dell Optiplex 7010 Drivers Download and Update for Windows 10
Reasonabiu
Adventhealth Employee Handbook 2022
Katie Sigmond - Net Worth 2022, Age, Height, Bio, Family, Career
Manage your photos with Gallery
What Is The Solution To The Equation Below Mc010-1.Jpg
Joy Ride 2023 Showtimes Near Century 16 Anchorage
Greenbrier Bunker Tour Coupon
Quiktrip 864
Stephen King's The Boogeyman Movie: Release Date, Trailer And Other Things We Know About The Upcoming Adaptation
Whose Address Is Po Box 9040 Coppell Tx 75019
Voyeur Mature Bikini
Sound Of Freedom Showtimes Near Cinergy Midland
Bdo Obsidian Blackstar
Cardholder.bhnincentives.com
The Meaning Behind The Song: 4th & Vine by Sinéad O'Connor - Beat Crave
Elaina Scotto Wedding
Splunk Stats Count By Hour
Bryant Air Conditioner Parts Diagram
Mama Mia Israel Soldier Original
CDER - UTENLANDSKE og NORSKE artister
Thekat103.7
Bòlèt New York Soir
Academic calendar: year cycle and holidays | University of Twente | Service Portal
Sam Smith Lpsg
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6372

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.