Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (2024)

iMessage is de instant messaging-service van Apple voor apparaten zoals iPhone, iPad en Mac. Met iMessage, uitgebracht in 2011 met iOS 5, kunnen gebruikers via internet berichten, foto's, stickers en meer verzenden tussen elk Apple-apparaat.

Dus wat zijn de verschillen tussen iMessage en normale sms-berichten? En hoe stel je iMessage in voor gebruik op je iPhone?

Blijf lezen om erachter te komen!

Verwant:

  • iMessage werkt niet iOS 12? Problemen met de Berichten-app oplossen
  • Hoe iMessage Group Chat op iPhone of iPad te gebruiken
  • Hoe u de berichten in iCloud-synchronisatiefunctie gebruikt
  • De complete gids voor het uitschakelen en opnieuw registreren van iMessage (en FaceTime)

Wat is het verschil tussen iMessage en een sms-bericht?

Het zijn beide manieren om tekst of foto's naar je contacten te sturen, en je kunt ze allebei verzenden met de Berichten-app op je iPhone. Maar iMessages en sms-berichten zijn niet hetzelfde.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen een sms en een iMessage:

iMessages zijn blauw

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (1)

Laten we het voor de hand liggende uit de weg ruimen. iMessages verschijnen in blauwe bubbels op uw iPhone, terwijl sms-berichten in groene bubbels verschijnen.

Maar dat gebeurt alleen zodat u het verschil tussen beide kunt zien. Er gebeurt meer onder de oppervlakte.

iMessages maken gebruik van internet

Het belangrijkste verschil tussen iMessages en sms-berichten is de manier waarop ze gegevens verzenden. Sms-berichten maken gebruik van uw mobiele verbinding en stuiteren van zendmast naar zendmast. Ondertussen dragen iMessages gegevens over via internet.

Je hebt dus Wi-Fi of mobiele data nodig om een ​​iMessage te verzenden, maar je kunt elke mobiele ontvangst gebruiken om een ​​sms-bericht te verzenden.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (2)

iMessages zijn gratis via Wi-Fi, maar gebruik anders uw datalimiet. En sms-berichten komen altijd uit uw mobiele contract. Hoewel de meeste contracten tegenwoordig onbeperkt sms'en.

De meesten van ons krijgen thuis, op het werk en zelfs in de trein wifi, waarbij 3G, 4G of 5G zich verspreidt om de gaten daartussen op te vullen. Dat betekent dat we onze iPhone vrijwel altijd online kunnen krijgen om een iMessage te verzenden.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds plaatsen met een slechte mobiele dataverbinding en geen wifi. Op deze plaatsen kunt u geen iMessages verzenden of ontvangen, maar als u überhaupt mobiele ontvangst heeft, kunt u nog steeds een sms sturen.

iMessages zijn alleen voor Apple-gebruikers

iMessage is alleen compatibel met Apple-apparaten. Dat betekent dat u geen iMessage naar uw Android-vrienden kunt sturen.

Aan de positieve kant hoef je niets anders te doen als je een bericht stuurt naar iemand zonder Apple-producten. Gebruik de Berichten-app zoals u dat normaal zou doen en uw iPhone verzendt in plaats daarvan automatisch een sms-bericht.

Wat is het verschil tussen sms en mms?

In de discussie over iMessage versus sms-berichten heb je misschien de termen sms of mms gehoord. Deze verwijzen naar de twee verschillende soorten standaard-sms-berichten die u kunt verzenden.

SMS staat voor Short Message Service. Dit zijn de gewone sms-berichten die je verzendt en die niets anders zijn dan letters en symbolen, of misschien een vreemde emoji. Deze kleine berichten zijn meestal opgenomen in uw mobiele contract, waarbij elke sms maximaal 160 tekens telt.

MMS staat voor Multimedia Message Service en is waarmee u foto's en spraakfragmenten via tekst kunt verzenden. Normaal gesproken worden er extra kosten in rekening gebracht voor het verzenden van MMS-berichten door uw mobiele provider, hoewel het bedrag kan variëren.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (3)

Wat zijn de voordelen van iMessage ten opzichte van sms-berichten?

Nu kent u enkele van de belangrijkste verschillen tussen de manier waarop sms-berichten en iMessages werken. Dus je wilt waarschijnlijk weten waarom iemand de een boven de ander zou willen gebruiken. Wat zijn de voordelen van iMessage ten opzichte van sms-berichten?

Dankzij de flexibiliteit die het verzenden van berichten via internet biedt, biedt iMessage een heleboel extra functies die u bij sms-berichten niet krijgt. We hebben onze favoriete iMessage-voordelen hieronder uiteengezet.

1. End-to-end-codering

Privacy is voor Apple erg belangrijk, daarom is alles wat u als iMessage verzendt, van begin tot eind gecodeerd. Dit betekent dat niemand het kan onderscheppen of lezen, behalve de persoon naar wie u het verzendt, zelfs Apple niet.

Sterker nog, mensen kunnen niet eens uw iMessages binnendringen als ze uw apparaat hebben. Niet zonder uw toegangscode. Apple heeft juist om deze reden kritiek geuit op de Amerikaanse overheid, omdat zij iMessages niet kan onthullen, ook al wil zij dat wel.

2. Lees de ontvangstbewijzen en live typen

Met iMessages kunt u zien wanneer mensen uw berichten ontvangen en lezen. Nadat iemand uw iMessage heeft ontvangen, staat erAfgeleverdin kleine letters onder de ballon in de Berichten-app. Zodra ze het openen, veranderen de kleine lettertjes inLezenmet de tijd ernaast.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (4)

Nog beter dan dat, drie knipperende stippen () verschijnen wanneer iemand een tekst voor u typt. Je weet dus dat je erop moet wachten!

3. Voeg effecten en stickers toe

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (5)

Apple voegt steeds meer toenieuwe functies voor iMessagebij elke nieuwe versie van iOS. Nu kunt u uw berichten verzenden met een effect om te benadrukken wat u wilt zeggen. Of reageer snel door bubbels te taggen met een sticker.

Er zijn tal van extra functies om berichten leuker te maken die alleen beschikbaar zijn wanneer u iMessages verzendt. Als uw iPhone Face ID gebruikt, maak dan een Memoji-video die uw uitdrukkingen weerspiegelt. U kunt zelfs schermvullende effecten aan uw berichten toevoegen.

4. Synchroniseer berichten op verschillende apparaten

Oké, dankzij recente iOS-updates kun je dit ook met sms-berichten doen. Maar je hebt Apple-apparaten nodig om het te laten werken.

Terwijl u berichten op uw iPhone verzendt, ontvangt en verwijdert, synchroniseert de Berichten-app deze wijzigingen met uw andere Apple-apparaten. Dit gebeurt via iCloud en zorgt ervoor dat u dit kunt doennaadloos van apparaat wisselen tijdens een gesprek.

Om het met sms-berichten te gebruiken, moet je het doorsturen van sms-berichten inschakelen via je iPhone-instellingen. Maar het werkt niet zo feilloos met sms-berichten als met iMessage.

5. Stuur meer dingen via iMessage

Omdat iMessage berichten via internet verzendt, kan het een breder scala aan verschillende soorten gegevens verzenden. iMessage is in dit opzicht veel beter dan sms-berichten: je bent niet beperkt tot 160 tekens en een wazig beeld.

Met de instant messaging-service van Apple kunt u een van de volgende soorten media verzenden:

  • GIF's
  • koppelingen
  • foto's
  • videos
  • locaties
  • documenten
  • stemopnames
  • Memoji-animaties
  • en meer…

Als u Wi-Fi gebruikt, kunt u deze inhoud, iMessages, geheel gratis verzenden of ontvangenstuur foto's in de hoogste kwaliteit. Hoewel u wel op uw hoede wilt zijn als u gebruik maakt van mobiele data, aangezien dit buiten uw datalimiet valt en u mogelijk zonder data komt te zitten!

6. Groepsgesprekken

Met iMessage kunt u met veel andere mensen tegelijk een groepsgesprek voeren. Bij sms-berichten is dit niet mogelijk.

Met de Berichten-app kun je zelfs bepaalde groepsleden taggen met het @-symbool, op bepaalde berichten reageren met inline antwoorden en aangepaste foto's gebruiken voor het groepsgesprekspictogram.

7. Download iMessage-apps

Het laatste voordeel dat we willen noemen is de mogelijkheid om een reeks iMessage-apps op je iPhone te downloaden en te gebruiken. Je kunt deze verkrijgen in de App Store, net zoals je elke andere app zou downloaden, en ze breiden de mogelijkheden van iMessages in de Berichten-app enorm uit.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (6)

Apple heeft een aantal ingebouwde iMessage-apps die je al kunt gebruiken. Deel foto's, muziek, apps of doodles door op de pictogrammen boven het toetsenbord te tikken. U kunt zelfs geld naar vrienden sturen met Apple Pay.

Maar met iMessage-apps van derden kunt u nog meer doen. Speel games, boek kaartjes, verkoop je spullen, start een poll of maak een reservering voor een diner. De mogelijkheden van iMessage-apps zijn eindeloos, en met gewone sms-berichten is dat niet mogelijk.

Hoe configureer en gebruik ik iMessage op mijn iPhone?

Je bent verkocht, nietwaar? iMessage-regels en u wilt het gaan gebruiken. Het goede nieuws is dat de installatie en het gebruik op je iPhone niet eenvoudiger kunnen.

Ga naarInstellingen > Berichtenen aanzetteniBerichtop de top.

Dat is het. Je bent helemaal klaar.

Verzend berichten zoals u dat normaal zou doen vanuit de Berichten-app. Uw iPhone schakelt over naar iMessage wanneer de ontvanger een Apple-apparaat heeft. Als je geen internetverbinding hebt, verandert Berichten automatisch in groene sms-berichten.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (7)

Hoe verbind ik iMessages met mijn Apple ID?

iMessage werkt alleen als het is gekoppeld aan een Apple ID-account. U moet inloggen om de dienst te activeren. Als u dat nog niet bent, ga dan naarInstellingenen log bovenaan de pagina in op uw Apple ID.

U kunt de Apple ID die is verbonden met iMessage niet wijzigen zonder u af te melden voor alle voorzieningen op uw iPhone: FaceTime, iCloud, iTunes, enz.

Als u uw Apple ID wilt wijzigen, gaat u naarInstellingen > [Uw naam] > Afmelden. Meld u vervolgens opnieuw aan met de juiste accountgegevens.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (8)

Hoe stel ik iMessage in zonder telefoonnummer?

Een van de beste aspecten van iMessage is dat je niet eens een iPhone nodig hebt om het te gebruiken. Dat is juist. Als je een iPad, een Mac of zelfs een iPod touch hebt, kun je iMessages verzenden vanaf je e-mailadres, zonder een telefoonnummer te koppelen.

Open de Berichten-app op uw apparaat en log in met uw Apple ID. U kunt iMessages ontvangen van iedereen die uw e-mailadres heeft. Zorg ervoor dat je naar toe gaatappleid.apple.comen voeg elk e-mailadres toe waarop iemand mogelijk contact met u probeert op te nemen.

Ga naarInstellingen > Berichten > Verzenden en ontvangenom een lijst te zien met alle contactgegevens die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. U kunt kiezen vanaf welk telefoonnummer of e-mailadres u gesprekken start en op welke mensen u u kunnen bereiken.

Dat gezegd hebbende, wilt u deze functie misschien uitschakelen als mensen u per ongeluk iMessages blijven sturen, die niet op uw telefoon verschijnen als u geen iPhone heeft.

Hoe verstuur ik een sms in plaats van een iMessage?

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (9)

Er zijn momenten waarop u een sms-bericht wilt verzenden in plaats van een iMessage. Misschien heeft u geen sterke internetverbinding, wilt u gegevens opslaan of is de persoon met wie u een bericht stuurt ook niet online.

Ga naarInstellingen > Berichtenen aanzettenVerzenden als sms.

Dit zorgt ervoor dat de Berichten-app overschakelt naar sms-berichten wanneer jij of de ontvanger niet online zijn. Soms is er een vertraging terwijl uw iPhone probeert een iMessage te verzenden, maar na een mislukte poging wordt het bericht in plaats daarvan als tekstbericht verzonden.

Dat gezegd hebbende, je kunt het proces altijd versnellen. Nadat u uw bericht hebt getypt en verzonden, blijft u het aanraken om een optie weer te gevenVerzenden als tekstbericht.

Als deze optie niet verschijnt, is het bericht mogelijk al verzonden. U kunt ook iMessage uitschakelen in de instellingen en alles gaat terug naar sms-berichten.

Hoe verstuur ik een iMessage in plaats van een sms?

Als uw iMessages groen blijven, betekent dit dat ze als sms-bericht zijn verzonden. Dit kan om verschillende redenen gebeuren:

  • de ontvanger gebruikt geen iMessage
  • de ontvanger heeft geen internetverbinding
  • je hebt geen internetverbinding
  • iMessage is uitgeschakeld.

Elk van de bovenstaande opties zorgt ervoor dat uw iPhone standaard groene sms-berichten gebruikt, omdat iMessage niet kan werken. Hetzelfde geldt voor iMessage-groepsgesprekken als een lid van de groep geen iMessage heeft.

Moet ik iMessage op mijn iPhone gebruiken?

Je kunt iMessage vanaf elk Apple-apparaat gebruiken, of je kunt ervoor kiezen om dat te doenschakel iMessage uitin plaats van. UitschakeleniBerichtin de instellingen om het gebruik ervan te stoppen. Dan worden al uw berichten verzonden als sms of mms, afkomstig uit uw sms-limiet van uw mobiele contract.

Waarom kan ik geen iMessage naar Android-telefoons sturen?

iMessage is alleen voor Apple-apparaten. Het is een van de kenmerken die mensen door de jaren heen ertoe heeft aangezet Apple-producten te kopen. Als het voor alle producten beschikbaar zou zijn, zou Apple omzet kunnen verliezen. Daarom is iMessage niet beschikbaar voor Android-, Windows- of Google-apparaten.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (10)

Dat gezegd hebbende, heeft Apple te maken met hevige concurrentie op de instant messaging-markt van apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Een van de grootste attracties van deze diensten is de mogelijkheid om op elk apparaat berichten te sturen.

Met gekruiste vingers zou Apple een toekomstige iMessage-update kunnen uitbrengen om deze compatibel te maken met alle apparaten. Hoewel dat voorlopig een verre fantasie lijkt.

Wanneer ik een iMessage verwijder, wordt deze dan overal verwijderd?

Als u Berichten synchroniseert via iCloud, wordt alles wat u ontvangt, verwijdert of verzendt vanaf het ene apparaat gesynchroniseerd met alle andere. Dus ja, als iCloud-synchronisatie is ingeschakeld, wordt een iMessage van uw iPhone ook verwijderd van uw Mac en iPad als u deze verwijdert.

Als iCloud-synchronisatie is uitgeschakeld voor Berichten, is dit niet het geval. Je zou nog steeds iMessages op al je apparaten moeten ontvangen, maar je kunt niet zien wat er is verzonden. En verwijderde berichten verdwijnen niet op andere apparaten.

Hoe haal ik verwijderde iMessages op?

Vroeger was het mogelijk om verwijderde iMessage op te haleniCloud.com, maar dat is nu niet het geval. Er zijn slechts twee opties om uw verwijderde iMessages terug te krijgen: herstel een recente back-up of gebruik software voor gegevensherstel van derden.

Als u regelmatig back-ups maakt naar iCloud of iTunes, kunt u een van deze back-ups herstellen om uw oude iMessages terug te krijgen. Uiteraard komt alles wat u hebt ontvangen tussen het moment waarop u voor het laatst een back-up maakte en het moment waarop u het herstelt, niet terug met uw back-up.

Als alternatief kunnen externe ontwikkelaars apps voor gegevensherstel maken om iMessages uit uw back-up te herstellen. We kunnen er geen aanbevelen, omdat we ze niet hebben gebruikt, maar er zijn veel recensies en vergelijkingen online te vinden.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (11)

Ga je overstappen naar iMessage?

We hopen dat dit bericht je alles heeft geleerd wat er te weten valt over iMessage, wat het is en hoe het verschilt van normale sms-berichten.

Nu je de voordelen kent, ga je overstappen naar iMessage? Vertel ons waarom wel of waarom niet in de reacties hieronder!

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (12)

Dan schrijft tutorials en handleidingen voor probleemoplossing om mensen te helpen het beste uit hun technologie te halen. Voordat hij schrijver werd, behaalde hij een bachelordiploma in geluidstechnologie, hield hij toezicht op reparaties in een Apple Store en gaf hij zelfs Engelse les in China.

Wat is iMessage en waarin verschilt het van normale sms-berichten? (2024)
Top Articles
50 Easy Christmas Cookies Recipes - LemonsforLulu.com
Slow Cooker Split Pea Soup Recipe
Citi Trends Watches
Karl Torp Height
ALLEN 'CHAINSAW' KESSLER | LAS VEGAS, NV, United States
Monthly Weather Calendar
Equipment Hypixel Skyblock
Chevrolet Colorado - Infos, Preise, Alternativen
Ups Cc Center
Elgin Il Building Department
Northern Whooping Crane Festival highlights conservation and collaboration in Fort Smith, N.W.T. | CBC News
Telegraph Ukraine podcast presenter David Knowles dies aged 32
My Scheduler Hca Cloud
Ge Tracker Awakener Orb
Krystal Murphy Below Deck Net Worth
Does Cvs Sell Ulta Gift Cards
Food Stamp System Down
Reforge Update – Which Reforges Are The Best? – Hypixel Skyblock - Sirknightj
Rancho Medanos Schedule
SpaceX Polaris Dawn spacewalk - latest: 'It's gorgeous' - billionaire Jared Isaacman's awed reaction as he steps out of capsule on historic spacewalk
Nwi Police Blotter
-apostila-de-ingles-cn-epcar-eam-essa-eear-espcex-afa-efomm-en-e-ita-pr f3476c8ab0af975f02f2f651664c5f13 - Matemática
Https //Myapps.microsoft.com Portal
Hahs Sentral
Top Songs On Octane 2022
Huntress Neighborhood Watch
Ok Google Zillow
Taco Bell Fourth Of July Hours
Stronghold Slayer Cave
My Meet Scores Online Gymnastics
Logisticare Transportation Provider Login
REGULAMENTUL CAMPANIEI "Extra Smart Week" valabil in perioada 12-18 septembrie 2024
Leonards Truck Caps
Did Hannah Jewell Leave Wnem Tv5
Strange World Showtimes Near Twin County Cinema
Diminutiv: Definition, Bedeutung und Beispiele
Maatschappij- en Gedragswetenschappen: van inzicht naar impact
Wgu Admissions Login
Zip Tv Guide
Tcu Jaggaer
Dyi Urban Dictionary
Natick Mall Directory Map
Glowforge Forum
Apartments for rent in Rotterdam
Clea-Lacy Juhn: Schwerer Schicksalsschlag kurz nach Zwillingsgeburt
German American Bank Owenton Ky
Gasmonkeygarage.com Cars For Sale
Southwest Flight 238
The Crew 2 Cheats für PS4, Xbox One und PC ▷➡️
Siôn Parry: The Welshman in the red of Canada
Raleigh Craigs List
Highplainsobserverperryton
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5390

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.